HAKKIMIZDA

Bale Kursları Derneği Hakkımızda

Bale Sanatçıları Derneği

Bale Sanatçıları Derneği 2018 yılında ülkemizin en önemli bale okullarının kurucularının önderliğinde İstanbul’da kuruldu. Derneğin birincil amacı bale sanatçıları ile bale eğitimi veren kurumları bir çatı altında toplayarak Türkiye’nin sanat hayatına önemli bir katkıda bulunmak, kurumlar ve sanatçıların yaşadığı sorunları ayrıntılarıyla ele alarak bir sivil toplumu örgütü gücüyle çözüme ulaşmalarını sağlamak olmuştur. Bale Sanatçıları Derneği kuruluşunun ilk dönemlerinde bale kursları müfredatının yenilenmesi için büyük çaba göstermiş ve uzun yıllar bale eğitimi veren kurumlar ile eğitmenlerine ışık olacak bir müfredat oluşturmuştur. Oluşturulmuş bu müfredat Milli Eğitim Bakanlığımız Talim Terbiye Kurulu tarafından da onaylanarak tüm Türkiye bale okullarının hizmetine sunulmuştur. Bale sanatçıları derneği günümüzde tüm Türkiye çapından 50’den fazla kurum ile çok sayıda sanatçıyı üyesi olarak bünyesinde barındırmaktadır. Bale sanatı ve sanatçılarından aldığı güç ile gelecek yıllarda da ülkemizde bale sanatının gelişmesi, güçlenmesi, korunması ve yaygınlaştırılması için var gücüyle emek harcamaya devam edecektir.